پسته ایران 2 به قلم مهندس سارا فرزانه

 

پسته ایران(2)

پسته در میان دیگر خشکبار به خاطر ارزش غذایی آن از جایگاه بالایی برخوردار است. به علت ارزش غذایی بالا و طعم مطبوع آن، کاشت درختان پسته در بسیاری از نقاط جهان معمول شده است. ایران یکی از بزرگترین تولیدکننده‌ها و صادرکننده‌های صنعت پسته است و پسته‌های ایرانی به خاطر طعم و مطلوبیت آن، بهترین نوع در جهان به شمار می­آیند. مصرف پسته در کشورهای پیشرفته و غنی مطبوع است. در حقیقت تولید پسته علاوه بر مسائل اقتصادی، به خاطر ارزش غذایی و قدرت انبار آن به عنوان یک محصول تجاری شناخته شده و از سویی دیگر به عنوان یک خروجی قابل صادر شدن و پولساز در میان بازده کشاورزی ایران اهمیت خاصی داشته و سهم بسزایی از صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص می‌دهد. با توجه به شناخت قابلیتها و محدودیتهای موجود در بخش کشاورزی ایران، یکی از بهترین متغیرها برای افزایش درآمد و اصلاح بخش کشاورزی، استفاده درست و مطلوب فاکتورهای تولید و بهبود بازاریابی و پروسه صادرات است. اهداف اصلی ما، نشان دادن چالشهای داخلی و خارجی بازاریابی پسته و موقعیت صادرات و ارائه راهکارهای مناسب برای جانشینی پسته ارگانیک در بازارهای فروش  است. ایران قادر بر بدست آوردن جایگاه بهتر در عملکرد و بازاریابی پسته است. اگر رقابت سالم و درستی در بازار جهانی حکم‌فرما باشد، ایران می‌تواند جایگاه بالای خود را در تجارت پسته بهبود بخشیده و حفظ کند. در نهایت، ایران می‌تواند استانداردهای بین‌المللی را بررسی کرده و در بازاریابی و صنایع صادرات برای یافتن بازارهای جدید برای این محصول خصوصاً با حذف محدودیتها و ورود WTO، سرمایه‌گذاری کند.

 

 

 

 

/ 0 نظر / 12 بازدید